Vanliga Frågor

Hur kan jag få tillgång till KaTid-materialet?

För att använda KaTid-materialet behöver du gå en KaTid-kurs, i samband med kursen köper du materialet.

Kan jag använda KaTid till en ungdom med intellektuell funktionsnedsättning?

Vi vet från studier att materialet fungerar väl även för ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning. Det är viktigt att ta hänsyn till ungdomens utvecklingsålder vid val av material, KaTid-B för utvecklingsålder 5-10 år eller KaTid-U för utvecklingsålder 10-15 år.

Vårt tidtagarur har stannat, hur gör vi?

Jag antar att det är stoppuret du menar? Har ni kollat att det är uppdraget?  Det ska dras upp ungefär som en gammaldags klocka. Den stora knappen, den som du startar tidtagningen med, är den du vrider upp uret med.

Finns Ha Koll för barn?

Nej, vi har inte den typen av manualbaserad metod för att träna tidsuppfattning hos barn ännu. Vi har tillsammans med Birgitta Wennberg utvecklat och utvärderat ett material ”Mera Koll” med utmaningar i en randomiserad studie. Resultat visat att komplex intervention som kombinerar utmaningarna med tidshjälpmedel är effektivt för att öka tidshanteringen hos skolbarn med ADHD. Materialet är under arbete och kommer att säljas via Sveriges Arbetsterapeuter, men det tar lite tid innan det är klart.


Jag kommer inte åt vissa delar av hemsidan, varför?

Vi har hört att det i uppstarten av vår nya hemsida varit vissa inkörningsproblem att komma åt en del sidor på hemsidan. Vi jobbar på att lösa det. Om hemsidan inte fungerar på er vanliga webbläsare så prova annan webbläsare.


Hittar du inte svaret på din fråga, kontakta oss gärna!